En toen begonnen mijn eerste stappen als trouwambtenaar

Gepubliceerd op 22 maart 2022 om 19:47

Bootcamp tot trouwambtenaar

Afgelopen weekend ben ik opgeleid tot trouwambtenaar. In deze blogs neem ik jou mee op mijn avontuur om te starten als trouwambtenaar.

Een stukje vooraf. Ik ben altijd zoekende geweest, deed van alles om te ontdekken wat ik leuk vind. Maar nergens werd ik echt warm van. Toen een jaar of 15 geleden heb ik de opleiding tot weddingplanner gedaan. Toen ik daar net klaar mee was, hoorde ik van Babette van Veen op tv, dat zij ermee gestopt was omdat de bruidjes haar 's nachts wakker belde omdat de kleur van het servetje niet goed was. Toen dacht ik, dat wil ik helemaal niet! 

 

Ik ben inmiddels gescheiden en weer getrouwd met een superlieve man en ik heb 2 hele lieve meiden. Ik weet dus alles van trouwen. 

Een paar maanden geleden kwam een advertentie voorbij van Carina Roemers. Een bootcamp tot trouwambtenaar. Wat fantastisch! Alles waar ik altijd naar op zoek was, vond ik hier terug. Mijn hart ging weer sneller kloppen. Inmiddels heb ik de bootcamp achter de rug en wat een reis heb ik meegemaakt. 

We hebben diverse trainingen gehad. Waaronder één met Bas Uijlings. De bruidsfotograaf van heel Europa! Wat een feest. 

Zaterdagavond kregen we een casus en hier mochten we een speech voor schrijven en zondagmiddag was het zover. Twee cursisten waren het echtpaar en daar ging ik mijn eerste optreden als trouwambtenaar. Mijn hart ging sneller kloppen en ik kreeg het warm, maar wat is dit leuk!!! Ik wil niet meer anders. Ik ben de trouwambtenaar die het net even anders wil doen. Ik heb het lef om dingen te benoemen en ik zorg voor een verrassing. Dit deed ik ook in mijn speech. Sommige zouden hier niet voor kiezen, maar dit is nu net waar ik me wil onderscheiden. 

Ik wil koppels begeleiden die al een keer getrouwd zijn. Die weten dat ze het niet meer traditioneel willen. Samen met deze koppels ga ik opzoek naar een passende ceremonie, waarin ik de liefdevol jullie verhaal vertel en waar verrassingselementen inzitten. 

Komen jullie met mij kennismaken? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.